2010. április 4., vasárnap

Friss tavaszi saláta zöld öntettel

Egyre zöldül minden! A kertemben kibújt a petrezselyem, a sóska, és a bio piacon kaptam friss bazsalikomot és kaprot is. A hónapos retek is zsenge, friss, készítettem hát egy nagyon finom, igazi tavaszi zöld salátát!

Az öntetet medvehagymából készítettem, az is zöld lett, nézzétek csak:


Tavaszi zöld saláta:
saláta levelek,
sóska levelek,
medvehagyma levelek,
gyalult uborka,
vékonyra vágott hónapos retek,
kockára vágott piros kaliforniai paprika, friss petrezselyem levelek,
friss bazsalikom levelek,
friss kapor,
csírák

Az öntethez:
1 evőkanál áztatott, hámozott mandula
6-8 levél medvehagyma
pár levél petrezselyem
2 kanál frissen facsart citromlé
csipet só
tiszta víz
(az öntet a medvehagyma kedvéért kicsit savanykás lett, aki így nem szereti, tegyen kevesebb citromlét bele.)

A salátához valókat beletesszük szépen egy nagy tálba. Az öntethez valókat pedig a turmixgépbe. Az öntetet csak tálalás után rakd a salátára, mert jobban néz ki külön-külön!

Nincsenek megjegyzések: