2010. július 15., csütörtök

Cukkíni krémleves


Rég volt már leves! Pedig a nyerskonyha legegyszerűbb ételei, ugyanakkor finomak, laktatóak.
Ez a cukkíni leves kicsit savanykás, édeskés, sós, olyan pikáns.

Hozzávalók 2 személyre:
2 közepes cukkíni
1 marék mandula (előtte legalább 1 éjszakát áztatott)
1 kanál citromlé
1-2 kanál szójaszósz
pár levélke friss kapor, petrezselyem
1-2 csésze víz

A mandulát előzőleg be kell áztatni, ha nem pucolt, akkor a barna héját le kell húzni. Minden hozzávalót bepakolunk a turmixgépbe, és simára turmixoljuk. Az ízét állítsátok be, tegyetek még bele sót, vagy még citromlét, ahogy érzitek. A vizet is úgy állítsátok be, amilyen sűrűre szeretnétek. Én egy könnyű levesre vágytam, ezért ez most kicsit hígabb lett.
Annyira egyszerű étel, hogy nem is tudok többet írni róla.
Próbáljátok ki!


Aszalt cukkíni karikákkal és kaporral díszítettem.

Nincsenek megjegyzések: