2010. szeptember 12., vasárnap

Hajdinás kence


Reggel egy új kennivalót készítettem a családnak. Az ötlet a tegnapi nyerskonyha tanfolyamon született: a pizza alapnak olyan finom íze volt még aszalás előtt, hogy elhatároztam, hogy kipróbáljuk ebben a szerepben is. Nem aszaljuk meg, hanem kenyérre kenjük.

Mediterrán hajdina krém:
2 csésze csíráztatott hajdina
2 friss paradicsom
1 kisebb avokádó
6-8 jó nagy levél friss bazsalikom
1-2 teáskanál olasz fűszerkeverék
só, bors, pirospaprika


(a pizza alapban van még aszalt paradicsom és plusz olaj is, de ezt most kihagytam. így jobb volt)

Aprítógépben mindent jól összekeverünk, maradhat kicsit darabos, nem kell teljesen simára.

Kenyérre vagy krékerre kenve habkönnyű pástétom, vagy akár mártogatósnak is lehet használni. Egy hibája van: azonnal, de legkésőbb 1-2 órán belül el kell fogyasztani, mert a hajdina érik tovább... furcsa, pimpós íze lesz, még akkor is, ha hűtőbe tesszük.
Nálunk most majdnem mind elfogyott. (a nagyszoba festésén Zsolt barátunk dolgozott, őt is megkínáltuk, és teljesen odavolt, hogy milyen finom, számára ezek teljesen új ízek voltak.)


Nincsenek megjegyzések: