2011. május 16., hétfő

Epres poharas krém

Most csak egy gyorsan elkészíthető, ám nagyon finom recept következik. Utolért az időhiány, nem akarok panaszkodni, de most időből van a legkevesebb.
Legtöbbször gyümölcsöt eszem csak úgy magában, vagy turmix formájában. Fotózni pedig már tényleg alig van időm, most is lassan az egész család alszik már, mire én is ágyba kerülök.

Tehát itt van a poharas krém, egy réteg eper, és egy réteg kesudió hab. Ennél egyszerűbb már csak az a változat, amikor nem pépesíted az epret, hanem csak ráöntöd a habot az eperre, és úgy eszed. (hű az is de milyen finom)



Hozzávalók: (4 pohárhoz)
40 dkg földieper
20 dkg kesudió
1/2 citrom leve
1 kanál méz
1 csipet vanília por
1 pohár víz 

Az epret aprítógépben pépesítjük, nem kell teljesen simára keverni, maradjanak benne darabok is! Ezt a réteget szerintem felesleges ízesíteni, minden csak rontana rajta. Az eper olyan finom, hogy nem kell hozzá semmi más.
A kesudiót kevés vízzel sima sűrű péppé keverjük, hozzáadjuk az ízesítőket, és már készen is van.Ne legyen túl híg, mert akkor könnyen összefolyik majd az eperrel.

A kesu habot és az epret felváltva rétegezve poharakba töltjük.A rétegek közé vékonyan lehet szórni kókuszreszeléket (aki szereti), vagy utifűmaghéjt, hogy ne folyjanak össze a rétegek.



Gyors és finom!

(csak úgy halkan jegyzem meg, hogy ez a finomság nem felel meg az ételtársítás szabályainak, ezért ha nagyon szigorúan be akarod tartani, akkor edd csak az epret magában, üresen, éhgyomorra! Úgy az igazán egészséges és lúgosító)

1 megjegyzés:

ezisén írta...

De jó, ez most az én táncrendembe is befér ::)) Jó hogy beírtad
Gyönyörű a fotó is!!!