2012. augusztus 17., péntek

Diós csokigolyó

Inkább téli, mint nyári édesség ez a tömény csokigolyó... de nagyon finom. Zserbó-golyó!
Majd télen újra elővesszük ezt a receptet :)

Ilyenkor még meglepetés: bármi lehet a csokiréteg alatt...


Hozzávalók:
20 dkg áztatott dió (tiszta vízben legalább 24 órán át áztatjuk, az áztató vizet gyakran cseréljük)
3 evőkanál méz (ez változhat ízlés szerint)
1 evőkanál narancslé
1 csipet vanília por
3-4 dkg mazsola

Golyók dióból, még csoki nélkül. Így is ehető

A diót megdaráljuk és mézzel, narancslével, vaníliával ízesítjük. A mazsolát beáztatjuk, és ha felpuhult, egészen apró darabokra vágjuk, majd hozzákeverjük a diós masszához. Nedves kézzel pici golyókat gyúrunk belőle. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megdermedjenek.
Megforgathatjuk kókuszreszelékben, vagy belemárthatjuk nyers csokiba.
Jó minőségű bio csokit is felolvaszthatunk, ha nincs otthon kakaóvaj.

Ha az utolsó darabokra nem jut elég csoki...

Nyers csoki:
5 dkg kakaóvaj
1 evőkanál bio kakaópor
1 evőkanál méz

A kakaóvajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet, jól összekeverjük. A dió gombócokat félig belemártjuk, lecsöpögtetjük a felesleges csokit, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Felvágva...


Nincsenek megjegyzések: