2013. március 4., hétfő

Búzafű, az éltető zöld

Itt a tavasz, a megújulás, a tisztulás ideje. Bizonyára sokat olvastatok már a búzafű erejéről, lúgosító, tisztító hatásáról.

A frissen préselt búzafűlé szervezetünk egészét képes méregteleníteni amellett, hogy számos vitamint, ásványi anyagot, esszenciális aminosavat és klorofillt tartalmaz. Szakirodalmak sokasága jelent már meg a búzafű szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, így csak néhányat emelünk ki közülük.
A benne található kimagasló kálium, kalcium, magnézium, A-, B-, C-, E-, F- és K-vitaminok, valamint a megfelelő arányú esszenciális aminosavak hatalmas energiával látják el szervezetünket. Jelentos B17-vitamin tartalma segítséget nyújthat a ráksejtek szaporodásának gátlásában.
Erosíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebek és hegek gyógyulási folyamatait, csökkenti a vér koleszterin-szintjét. A búzafűlé magas klorofill tartalma javítja sejtjeink oxigén ellátását, egyben antibakteriális hatású.

Az egyik leghatásosabb élelmiszer, amelyet a méregtelenítés elősegítésére fogyaszthatunk. A benne található enzimek beindítják a szervezet öntisztító, öngyógyító folyamatait. Természetes lúgosító hatású.


A búzafű értékes hatóanyagaihoz többféle formában hozzá lehet jutni.

Lehet otthon is ültetni, veszel tönkölybúza magot, és követed az utasításokat, akkor szépen kinő a fű, amit azután le lehet vágni, majd kipréselni a levét.Nyáron én is szoktam ültetni, nagy öröm azután ezt a termést learatni és fogyasztani.

Ha nincs lehetőséged vagy időd otthon nevelgetni a búzafüvet, akkor meg tudod rendelni tálcán, Sándor házhoz szállítja neked. Ezután pedig lehet locsolgatni, vágni. Kérésre még búzafűprést is biztosít, amíg be nem szerzel magadnak egy véglegest. Érdemes ezt a megoldást választani, mert így minden nap frissen vágod magad a füvet, és még egy második növést is le tudsz aratni.

Bioboltokban, nagykerekben, vagy kint a biopiacon hozzá lehet jutni zacskóba csomagolt, levágott búzafűhöz. Ez is jó megoldás, ezt 4-5 nap alatt el kell fogyasztani, mert megsárgul, veszít az erejéből. Hűtőszekrényben kell tartani, kényelmes a tárolása, nincs föld, nagy tálca... csak be kell tenni a gépbe, és kinyerni a búzafű finom levét. A Bioverzum kft-től nem csak búzafüvet, árpafüvet, hanem friss csírákat is tudsz vásárolni.

Van megoldás azok számára is, akik nem tudják vagy nem akarják naponta préselni a leveket, megteszi ezt helyettük más: van már fagyasztott búzafűlé is, kis tasakokban lehet hozzájutni. Fagyasztó szekrényben kell tárolni, és minden nap csak annyit kiolvasztani és meginni, amennyire szükség van. Ez az igazi kényelmes megoldás - bár hozz kell tenni, hogy akármennyire is odafigyelnek a gyors préselésre, fagyasztásra, ez a fajta zöld lé már nem olyan "erős", mint a frissen préselt, de még mindig jobb így inni, mint SEHOGY.
Nekem is van egy "tartalék" csomaggal a fagyóban, és amikor kifogy a friss, vagy nincs rá időm, akkor milyen jól jön!







Nincsenek megjegyzések: