2015. augusztus 4., kedd

Málnazselé vaníliás kesuhabbal

Hihetetlenül szép és finom, ünnepi alkalmakra nagyon is megfelelő édesség. Ha nincs éppen málnaszezon, használjunk nyugodtan mirelit málnát. 



Hozzávalók:
50 dkg málna
2 evőkanál méz
2 teáskanál agar agar
2 dl tisztított víz

Kesuhab:
20 dkg kesudió,
2-3 dl tisztított víz
1 evőkanál méz (vagy más természetes édesítőszer, amit szeretsz)
½ citrom leve
1 teáskanál vanília por (a vaníliarúd kikapart belseje is kiváló)



A málnát turmixgépben elturmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, majd a 2 dl vízben felfőzött agar-agart. Folyamatosan keverjük.
Formás poharakba öntjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe, amíg megdermed. Tálaláskor tányérokra borítjuk, vaníliás kesuhabbal díszítjük.
A kesuhabhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.  


Nincsenek megjegyzések: